בן סוכמן, מנכ"ל דפוס בארי בועידת ישראל לטכנולוגיות המידע 2025: ״הצלנו את הדפוס ודרך זה – את עצמנו״
מנכ"ל דפוס בארי, בן סוכמן השתתף בוועידת ישראל לטכנולוגיות המידע של הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל במתחם האירועים "גבריאל" שבנס ציונה ואמר: ״כבר ב-8 באוקטובר הבנתי שיש לי תפקיד. אני לא יכול להציל את אמא שלי – אבל אני כן יכול להקים את דפוס בארי מחדש״.
אתמול (שני) הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל, קיימה את ועידת ישראל לטכנולוגיות המידע 2025, הועידה העסקית – טכנולוגית הגדולה במשק הישראלי במתחם האירועים "גבריאל" שבנס ציונה בנוכחות של למעלה מ-3,000 משתתפים בכירי המשק.
בן סוכמן, מנכ"ל דפוס בארי: ״ב-6 באוקטובר 2023, יום לפני הטבח, דפוס בארי היה מפעל הייטק לכל דבר, עם מעל 400 עובדים ומחזור של מיליוני שקלים בשנה. אני, בן 20, דור שלישי למייסדים, חזרתי לקיבוץ עם מחשבה בורגנית, שיש לנו חבילה מסודרת עם המדינה – 99% גן עדן, 1% גיהינום. בשש וחצי בבוקר של ה – 7.10 התעוררנו לקולות הפיצוצים. טילים עפים בשמיים. ואז בעשרה לשבע קיבלתי טלפון מחבר שאמר: ׳אני רואה מחבל מול העיניים׳. הדרמה של בארי והסיפור של בארי מה קרה בין שבע בבוקר לשתיים בלילה, הרגע בו חולצנו. נכנסתי מיד לממ"ד, קראתי לאשתי ולילדים ודקה אחר כך, מלחמת לבנון מחוץ לבית. המחבלים הגיעו מסודרים, עם מפות, עם ציוד.
בכל הזמן הזה אנחנו בממ״ד מקבלים את המידע שלנו מקבוצת הווטסאפ ׳אמהות בארי׳. קיבלתי שיחת טלפון מאמא שלי ועטפה אותי אופטימיות קוסמית, שהאמנתי בה באמת, שזה ייגמר עוד חצי שעה ושהצבא בדרך. יש הרגשה של פחד מוות. היא נלחמה מהממ״ד, תוך כדי מספרת לי שהם מציתים את הבית, שעשן נכנס תחת מפתן הדלת. בשעה 12:30 בצהריים, אמא שלי אומרת לי שהיא התעייפה, שנייה לאחר מכן היא אומרת שנכנס אליה מחבל. היא דיברה עם המחבל בקוליות, הוא מדבר בערבית והיא בעברית. בשלב מסויים השיחה נותקה. חמישה ימים אחרי, עדכנו אותנו שאמא חטופה בעזה – ונרצחה בשבי. אמי נקברה בקבר אחים, יחד עם עוד כ-30 מבני הקיבוץ
כבר ב-8 באוקטובר, ידעתי שיש לי תפקיד כמנכ״ל דפוס בארי. ישבנו בשיחת קיבוץ, סיפרנו על הנרצחים ועל החטופים, הבנתי שאני לא יכול להציל את אמא שלי – אבל אני יכול לנסות להציל משהו אחר ואולי לא הכל אבוד. הודעתי לכולם שאנחנו הולכים לפתוח את הדפוס. ביום שני כינסתי שיחת זום עם העובדים, כשעדיין הייתה לחימה בקיבוץ. חלק חשבו שאני משוגע. אבל אמרתי – בואו ננסה להציל את הדפוס, ודרכו – את עצמנו. ב-15 לאוקטובר נכנסו 33 עובדים למפעל. למחרת – 35, ואז 37, ו-40, ו-41. פתאום קרה משהו שלא תכננו – התחילו לחזור חיים
פתחנו מחדש גם את מערכת החינוך של הקיבוץ, הפעם במלונות ים המלח. כל זה קרה כשברקע עוד לוויות ועוד כאב. ודפוס בארי עובד, אנחנו עסוקים בלהתפתח ולצמוח – ארגון מנצח. 60 מהנרצחים בבארי היו עובדים בדפוס. 102 חברי הקיבוץ נרצחו בבארי, שישה עדיין בעזה – ואנו מחכים ליום שיחזרו. ב-7 באוקטובר 2026, אנחנו נהיה שם. הכלניות של בארי ימשיכו לפרוח והחיטה – תצמח שוב״.
אלי פרנק, יו"ר הלשכה לטכנולוגיות המידע: "לפני ארבעה ימים ציינו את יום העצמאות ה-77 של מדינת ישראל. יחד עם המועד החשוב של תחילת שנת ה-78 של המדינה, אנחנו עדיין תחת העננה של ה-7.10 ואנו זוכרים את העובדה שעברו כבר 577 ימים מאז ועדיין יש לנו 59 חטופים בגיהינום של עזה. החמאס טבח ועשה בנו שפטים, אבל לא הצליח לכלותינו. האיראנים עוד שואפים לזה. אבל בוועידה העסקית – טכנולוגית שלנו ראוי שנתמודד עם חזית אחרת לגמרי ולשאול האם בדור שלנו, הבינה המלאכותית היא זו שעומדת עלינו לכלותינו? זה כבר לגמרי ברור שלצד ההזדמנויות האדירות שהטכנולוגיה בכלל וה – AI בפרט מעמידה לנו, יש גם סיכונים גדולים של השתלטות עוינת מצד ה – AI על האנושות, ויחד עם זה איומי סייבר שמתעצמים כל דקה. הלשכה לטכנולוגיות המידע וההייטק בישראל, על עשרות מתנדביה, גאה לארח אתכם בוועידה הזו, אנחנו בהחלט מוחמאים מכמות המשתתפים העצומה שעולה משנה לשנה".
יורם אלדר, מנכ"ל הלשכה לטכנולוגיות המידע: "הלשכה ממשיכה בתנופת העשייה והרחיבה בשנה האחרונה את פעילותה הן ברמה הלאומית והן כבית מקצועי של קהילת ה – IT והייטק בישראל, וזאת גם לאור האתגרים העומדים בפני התעשייה בעקבות המלחמה והשפעותיה הכלכליות. לתעשיית ה – IT והייטק בישראל תפקיד משמעותי ביציאה מהמשבר ובתרומתו לצמיחה מחודשת. וזאת לצד העיסוק במגמות המרכזיות של 2025, בהן המשך תנופת ה-AI והסופה הדיגיטלית, וכן בהזדמנויות ובאיומים במרחב הסייבר. בנושאים אלה ועוד תעסוק הועידה השנה".
הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל, קיימה היום את ועידת ישראל לטכנולוגיות המידע 2025, הועידה העסקית – טכנולוגית הגדולה במשק הישראלי במתחם האירועים "גבריאל" שבנס ציונה בנוכחות של למעלה מ-3,000 משתתפים בכירי המשק ומנהלים מתחומי ההייטק, חדשנות, כלכלה ועוד.הועידה כללה מעל 120 דוברים, 7 מסלולים מקצועיים, תערוכת Expo ומתחם חדשנות ו-AI חווייתי.
מבין הדוברים בוועידה: ניר צוק, מייסד ו-CTO, פאלו אלטו נטוורקס, בן סוכמן, מנכ"ל דפוס בארי, לילך אשר טופילסקי, שותפה בכירה בקרן פימי ומנכ"לית בנק דיסקונט לשעבר, אלון כהן, יו"ר ומנכ"ל סייברארק לשעבר, ערן פייגנבאום, מנכ"ל אורקל ישראל, איתי מרגלית, סגן נשיא אזורי, Salesforce ישראל, בועז מעוז, מנכ"ל גוגל קלאוד ישראל, אורי חייק, CTO and Tech-Sale Unit Leader, IBM Israel, אסף כוחן, מייסד שותף ונשיא Sentra ולשעבר מפקד יחידה 8200, טליה גזית, מנכ"לית PwC, חנה רדו, יזמית חברתית לקידום נשים לתפקידי מפתח בפריפריה, דינה בן טל גננסיה, מנכ"לית אל על, אילן בירנפלד, מנכ"ל DELOITTE, שרון רייך, מנכ"ל איילון חברה לביטוח ועוד.
הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל היא עמותה ציבורית (מלכ"ר), המובילה את התחום בישראל, ומרכזת למעלה מ 40,000 חברים ומעל 100 ארגונים וחברות ממגזרים שונים במשק – משרדי ממשלה, גופים ציבוריים, ביטחוניים, בריאותיים, עסקיים, אקדמיה, תעשייה, הייטק ועוד. הלשכה פועלת לקידום הכלכלה והחברה בישראל באמצעות יכולות טכנולוגיות המידע והדיגיטל, ומהווה בית מקצועי לקהילת ההיי טק הפועלת בארץ.