"בא לי יפו קולינרי"- הצצה לעולם האוכל והאירוח המקומי
אירוע חדש וייחודי של עיריית תל אביב-יפו, אשר יתקיים ברחבי יפו בתאריכים 5-3.6, מציע הצצה לעולם האוכל והאירוח המקומי דרך סדנות מקוריות, טעימות ייחודיות, מפגשים עם שפים, וסיפורים אישיים מבתי העסק האהובים של העיר.
במשך שלושה ימים ייפתחו בפני הקהל דלתות למטבחים, למבשלה, לקונדיטוריה ולמעדנייה עם חוויות חד-פעמיות של יצירה, למידה וטעמים בלתי נשכחים בחלק הכי טעים של העיר- יפו!
בין הסמטאות הקסומות של יפו מחכים כ-25 עסקים מקומיים שפותחים את הדלתות באופן יוצא דופן וייחודי כאשר כל סדנה נוצרה באופן חד פעמי עבור הפסטיבל. בין השאר, יוצעו:
אוהבי הלחם והאפייה יוכלו לבחור בסיור מרתק ואינטימי בטחנת הקמח ההיסטורית בר רב, במפגש מעמיק אודות עשיית לחם סביב שולחן העבודה של המאפייה השכונתית "לחם אביגיל" או באפיית לחם יפואי במסעדת "קסיס"
צלילה אל עולם האלכוהול עם טעימות והסברים על עולם היין ב"הגפן- חצר יין מקומי" וב-"איש הענבים", סדנת קוקטיילים מולקולארית ב"האלכימאי", הכנת ליקרים ביתיים מפירות ב"הרשל'ה", טעימת בירות קראפט ב"שניט" וטעימות במזקקת הוויסקי הראשונה בישראל- M&H מילק אנד הני.
הכנת וטעימת מתוקים: במלביה ישמעו המבקרים על ההיסטוריה של המלבי, ביאפא כנאפה יספרו בעלי המקום את סיפור הקמת העסק שהפך להצלחה מסחררת וב-Queen Caffe ילמדו את המתכון הסודי לקאק מסרי וקאק עם שעעאן- עוגיות הנאפות פעמיים בשנה בלבד
סדנה ייחודית לקרניבורים באטליז זלמן בשרים בה ילמדו כיצד להפיק את המיטב מנתחי הבשר השונים.
סדנת טעימות קפה והיכרות עם עולם הספשלטי קופי בקפליקס
סדנות ייחודיות נוספות כמו התססות ב"דלי אלהמברה", סדנת הכנת מזטים יווניים בקלמטה; הכנת צ'רשי ומפרום ב"גואטה" ועוד, והכל בשילוב סיפורים מרתקים המאפשרים הצצה ייחודית אל מאחורי הקלעים של המקומות והמתכונים הסודיים שלהם.
מפגשים נוספים בהטבה בלעדית למחזיקי ומחזיקות דיגיתל יתקיימו בהגפן חצר יין, בית קנדינוף, קלמטה, שניט, לחם אביגיל, מזקקת M&H ,' ומסעדת גואטה.
- כל העסקים המשתתפים בפסטיבל:
אטליז זלמן בשרים | באשר פרומז'רי | בית קנדינוף | גואטה | דלי אלהמברה | איש הענבים | האלכימאי | הגפן – חצר יין מקומי | המלביה | הרשלה | טחנת הקמח רב בר | יאפא כנאפה | לחם אביגיל | מזקקת M&H | מלון מרקט האוס | מטבח מרפא |מילק בייקרי Milk Bakery | משק עפאים | קסיס | קפליקס | קלמטה | Queen Caffe קווין קפה | Scent Jaffa | שניט בירה ופיצה
הפעילויות באירועי "בא לי יפו קולינרי" בהרשמה מראש ובתשלום ומספר המקומות מוגבל.
- "בא לי יפו קולינרי"
יתקיים כחלק מ"בא לי יפו"- שבועיים של אירועי תרבות המתקיימים ברחבי העיר יפו בתאריכים 21 במאי ועד 7 ביוני ומזמין את המבקרים לצלול אל תוך הקסם הייחודי של יפו. בין האירועים ניתן למצוא סיורים מודרכים בסמטאות יפו העתיקה; פסטיבל ים תיכוני במרכז תרבות אניס שיתקיים בתאריכים 31-27 במאי ובו מופעים בהשראת גדולי הזמר הערבי, הצגות, הקרנות סרטים חדשים ובכורות בלעדיות; פסטיבל הסופרים הישראלי בנמל יפו עם עשרות מפגשים והרצאות מאת הסופרים הבולטים בישראל שיתקיים ב-31-29 במאי; אירועי מוסיקה כמו שבתות מאי מוזיקליות לכל המשפחה בנמל יפו; קונצרט שקיעה על הדק בנמל יפו; הקרנות סרטי קולנוע בקולנוע גן הפסגה ביפו העתיקה ועוד.